dijous, 15 de març del 2012

EL PADRÍ, 40 ANYS

Pareix mentida però ja han passat 40 anys de l'estrena, un 15 de març de 1972 en Nova York, de la pel·lícula The Godfather, més coneguda per ací com El Padrino. Dirigida per Francis Ford Coppola, interpretada per un espectacular Marlon Brando; un jove i desconegut per a l'època Al Pacino en el paper de Michael, un dels tres fills de Don Vito; Robert Duvall, l'advocat i Consigliere de la família; Diane Keaton, com a novia de Michael; acompanyada de la no menys bonica banda sonora de Nino Rota; guanyadora de 3 oscars, a la millor pel·lícula, al millor actor i al millor guió adaptat, es sense dubte una de les obres mestres del cine.

El Padrino esta basada en la novel·la de Mario Puzzo que més tard es convertiria en Best Seller on conta la vida de Don Vito Corleone, cap d'una de les "famílies" que dirigeixen la Cosa Nostra allà pels anys 40 a la ciutat de Nova York.

Una bona excusa, i que jo conega més d'un ho farà, per a vore la pel·lícula o en qualsevol cas llegir la novel·la, les dos opcions son bones.


sideBar2