dimarts, 31 de juliol del 2012

DAMES, CAVALLERS, ESTEM EN FESTES !




Un cap de setmana intenssíssim ha donat inici oficial als Moros i Cristians de 2012 i jo he pogut ser un testimoni d'excepció de com s'ha desenvolupat.

Primerament el divendres, quan feia 25 anys que el Mestre ens va deixar, vam poder gaudir de dos actes d'homenatge, l'estrena d'un audiovisual i un concert a la Plaça Major, que demostren l'estima per un home que va saber convertir la música festera en l'art per a expressar els sentiments que brollen de dins quan parlem dels Moros i Cristians d'Ontinyent. Vos recomane el documental produït pel Periòdic d'Ontinyent, dirigit per Jesús Insa, que fa un magnífic recorregut per la persona i pel músic.

El dissabte va ser un dia molt complet ja que de matí una delegació de la Unesco visitava la casa de tots els festers i festeres d'Ontinyent per signar el conveni de treball que ha de dur endavant el projecte perquè els Moros i Cristians puguen ser declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat. I de vesprada, una Publicació, molt especial per a mi, en què a més del tradicional canvi dels càrrecs i de l'anunci públic que Ontinyent ja està de festa gran en honor del Crist de l'Agonia es va presentar el magnífic cartell que el dissenyador ontinyentí Vicent Mora ha fet per als Moros i Cristians de 2012. El dia va acabar amb una Entraeta, convidat pels Almògavers que enguany tenen la Veu i la Bandera dels Cristians, al ritme d'una increïble marxa cristiana que els pares i la germana dels protagonistes els han dedicat :Veu i Ensenya.

Per tancar, el diumenge de matí, va veure la llum i va ser presentat el Llibre de Festes de 2012, un moment molt especial perquè enguany he estat especialment dedicat a coordinar-lo, juntament amb Valen Bataller, que el va presentar magníficament.

0

La Festa viscuda des d'un altre punt de vista i des d'una altra responsabilitat, però la mateixa festa compartida, plena del sentiment d'amistat, que fa que els nostres Moros i Cristians siguen com són. De tota manera reconec que encara que havia pogut compartir el dinar de Publicació amb la meua esquadra i la meua comparsa, vaig trobar a faltar el vi blanquet amb llimonada que acompanya la picaeta i l'entrepà que compartisc amb la meua esquadra, els Aladins, dels Saudites d'Ontinyent, cada dissabte en la placeta Latonda.

Este dissabte allí ens trobem.


sideBar2