diumenge, 20 de gener del 2013

20 ANYS NO SÓN RES…


Pocs coneixeran Audrey Kathleen Ruston nascuda el 4 de maig de 1929 en un xicotet poblet de Brussel·les, però si a Audrey Hepburn, considerada per l'American Film Institute, la tercera millor estrela femenina de tots els temps.

Qui no s'ha imaginat passejar amb una bossa de xurros i un xocolate calent per davant de l'aparador de jojeria Tiffany´s a la cinquena avinguda de Nova York o recórrer els carrers de Roma muntat en una Vespa. Els seus grans ulls ens enamoraren i fantasiegem que la seua mirada envolta la mateixa bellesa trista i sincera.

A mitjan anys 50, Audrey no sols era una de les majors estreles de Hollywood, sinó una icona de la moda. El seu estil, tan personal i elegant, era admirat i imitat.

Protagonista de films com a Desdejuni amb diamants, Sabrina, Xarada, Mi fair lady, Els que no perdonen, Sola en la foscor, Dos en la carretera; Hepburn es va casadar en dos ocasions, la primera amb l'actor Mel Ferrer, i la segona amb Andrea Dotti, un metge italià. En els últims anys va estar unida a l'actor Robert Wolders, un holandés amb què compartien labors humanitàries i el seu gust per coses senzilles.

Audrey va col·laborar activament amb UNICEF, convertint-se en ambaixadora de bona voluntat. El seu fill, Sean, gestiona la fundació Audrey Hepburn Childhood, fons que contínua el seu treball per a aportar ajuda i esperança a tots els xiquets necessitats del món, recaptant fons i donant suport a les organitzacions de salut, educació i benestar infantil.

Va morir en sa casa a Suïssa, el 20 de gener de 1993 als 63 anys d'edat.

…però sense Audrey, són tota una eternitat.


sideBar2