dissabte, 29 de maig del 2010

PAREU ATENCIÓ


Rebem, enviem i reexpedim correus a grups d'amics de la manera més normal, no obstant això, el problema arriba a l'hora d‘enviar els correus. Normalment qui els envia inclou tota la llista de destinataris en el camp Per a:, i açò origina que cada un dels que reben el correu, veja les adreces de correu dels altres.
Açò suposa una violació de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i comporta aparellada una sanció de 600€, sense ser conscient que estàs realitzant una cosa il·legal (encara que el desconeixement de la llei no eximix del seu compliment).
La solució per a evitar-ho és molt simple: en compte de posar totes les adreces en el camp Per a:, posar-les en el camp CCO: (còpia oculta). els nostres contactes rebran el correu, però no voran l'adreça de cap altra persona. Si no veieu el camp CCO: feu clic en el botó Per a: (com per a buscar els contactes en l'agenda), i vos apareixeran tres camps:
Per a: es a qui va dirigit el correu CC: (Carbó Copy), a qui s'envia una còpia de correu.CCO: (Còpia Oculta), qui rep un correu, no veu les adreces de la resta des destinataris.
Així no incomplim la Llei i ens estalviarem una multa de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades Personals.

I RECORDEU
Si reexpedixes un missatge no t'oblides d'enviar-lo als teus destinataris usant l'opció de còpia oculta (CCO) del teu programa de missatgeria i esborra del missatge les dades què has rebut. D'esta manera contribuiràs que no es propaguen les adreçes dels teus amics per Internet i que puguen ser mal usades.

sideBar2