divendres, 12 de juny del 2009

ARA ÉS MOMENT DE PENDRE MESURES


A causa de la situació de crisi global que estem patint, sembla que ens vénen alguns anys d'ajustar-nos el cinturó i alguna cosa haurem de fer també amb la nostra festa.
Els Moros i Cristians d'Ontinyent, amb una tradició documentada de quasi 150 anys, tenen l'ocasió de fer un pas endavant i poder vendre millor la festa i el nostre poble. Hem de convertir-nos en imants, és a dir, hem d'atraure i ens hem d'obrir cada vegada més a un món competitiu i globalitzat.Tenim les festes, la televisió (de moment) i les ganes de superar-nos, però ens fallen els actes.
Ara és moment de prendre mesures amb les quals els festers hem de ser conscients que, pel bé de la festa i de la butxaca, poden haver-hi actes on podrem eixir tots; d'altres, no i fins i tot, algun que hauria de desaparéixer. Si comencem pels últims, caldria eliminar l'Entrada Infantil ja que hi ha més persones damunt de les carrosses que mirant. Pel que fa a l'Entrada Cristiana (matí) i Mora (vesprada), seria una bona possibilitat restringir el nombre de festers per comparsa: una esquadra de negres i dos de gala, això sí amb dos bones bandes i sempre exceptuant les comparses de càrrec, en les quals podria eixir tota la comparsa encara que no deixant que festers d'altres comparses pogueren doblar. En la Baixà i en la Processó, la meitat de la comparsa el dissabte i l'altra meitat, el diumenge.
Amb açò què aconseguiríem? Que la nostra Festa fóra prou més barata, amb més públic, donara més espectacle i fóra més atractiva i menys pesada. Com diu el refrany “més val poc i bo, que molt i roín”.


També pots llegir l'article:

CANVIS EN LA NOSTRA FESTA?


sideBar2