dijous, 2 de gener del 2014

LA MÚSICA QUE M'AGRADA: FESTIVALS

Ha acabat ja el 2013 i al llarg de l'any s'han celebrat a Espanya multitud de festivals musicals. L'últim del que tinc constància el FESTIVERN, a Tavernes de la Valldigna, i perquè ha anat el meu fill. Hi ha una gran oferta d'aquestes cites de música per a la gent, tants com gustos, en el quals durant un cap de setmana o més dies, se succeixen concerts sense parar. Per posar algun exemple podem parlar del BBK Live a Bilbao, del Sonar a Barcelona, del FIB a Benicàssim o del DECODE a  Madrid. Puc nomenar-ne algun més: Viñarock, Primavera Sound, Meruts a nivell local, ...

Abans, en la nostra època de jóvens, no recorde tant de sortit festivalero, recorde el festival de Benidorm, el de l'OTI, el de San Remo i el "number one": EUROVISION. 

Allò cert és que estos nous festivals em cridem més l'atenció perquè són els que als nostres fills els atrauen i nosaltres mirem amb un poc de recel, com diem "a mi tambe m'agradaria anar". En ells participen bandes que nosaltres hem escoltat de jóvens i nous grups que han crescut en aquestes cites que es celebren per tot arreu. Qui no recorda grups com DEPECHE MODE o THE PET SHOP BOYS, doncs aquest any aquestos dos grups han sigut cap de cartell del BBK Live i del SONAR respectivament. Trenta anys porten trotant pel món i fent ballar la gent de tres generacions. Junt a estes bandes consolidades aquest any s'han fet sentir dos que possiblement vos sonem menys com són FRANZ FERDINAND i ARTIC MONKEYS. Crec que alguna d'aquestes s'endurà el millor disc de pop-rock d'enguany i si no li faltarà poc. Artic Monkeys va ser cap de cartell del FIB i Franz Ferdinand del DECODE. Per al meu gust és el millor que he escoltat al llarg de l'any i com ara ja s'ha acabat i és temps de recordar el que ha passat, doncs vos ficaré un vídeo de cadascuna. De Franz Ferdinand, el vídeo de "Love illumination" i d'Artic Monkeys, el vídeo de "Do i Wanna Know?". Ja em dieu alguna cosa i, si no, fins al pròxim LMQMA.




Per a gustos, colors i aquesta és la música que a mi m'agrada.


sideBar2