dimecres, 24 de març del 2010

DERRAMA SOCIETAT DE FESTERS

Pareix que la Societat de Festers ha pensat fer una derrama als festers de 30 € per a pagar les despeses que ocasione el 150 Aniversari de les nostres festes. Particularment estic en contra d'aquesta mesura, si realment és certa. Mai m'ha semblat bé fer derrames per tal de pagar les despeses de festes, crec que manifesta una política econòmica errònia i una poca previsió d'allò que es vol fer, em sembla, en definitiva, un recurs poc imaginatiu.

La qüestió no és fer més (coses), amb més (diners), sinó tot el contrari: fer el major nombre (de coses), amb els mínims recursos possibles (diners).

La solució que es busca és la més fàcil: demanar als festers un esforç addicional. Han pensat en la Societat que el nombre de comparsistes està minvant en moltes comparses, que cada vegada hi ha més gent que paga mitja quota i que la situació no està per a grans despeses?

Per a mi sols s'hauria de fer allò que ens permeten els diners que hi haja, sense majors pretensions. Es pot fer un aniversari igualment digne i sense castigar amb més pagaments els festers i poder aconseguir un aniversari de tots i no d'uns pocs.

Ara ens diran que és un moment perquè el nom del poble aparega en els mitjans de comunicació, bla, bla, bla... que les festes han de ser conegudes en tot el món, bla, bla, bla... i que s'ha reformat la Societat de Festers i hi ha molts pagaments que cal atendre.

A més a més jo em pregunte:

Anys enrere no se savia que calia celebrar el 150 Aniversari? Per què no han estalviat? Que les comparses no hauran d'acudir als actes que se celebren i costejar-los per si mateix, o és la Societat de Festers la que correrà amb totes les despeses? Quines són les despeses que cal atendre? Hi ha algun presupost?

En definitiva, estic en contra de la suposada derrama i pense, com he dit abans, que l'aniversari s'ha de celebrar amb els diners qui hi hagen.
sideBar2