dilluns, 22 d’agost del 2011

100 ANYS DE VALOR



S’unim a la proposta de commemorar en la xarxa el centenari del naixement d'Enric Valor. Sapieu que la millor manera de recordar-lo és llegint els seus llibres. Vos deixe un fragment de la seua rondalla ABELLA

"Això va anar i era un matrimoni que vivien a l'enlairada vila de Banyeres, en la serra de Mariola. Tenien tres filles. A l'home, li deien Jaumet de la Barcella i era un comerciant de teixits. Havia anat a més a forra d'estretors i estalvis, i també de feina: ara tenia tartaneta per a anar a Alcoi i Ontinyent a comprar faixes i roba, i a voltes més lluny, llunyíssim... a València.

La dona de Jaumet, Roseta, s'havia casat amb ell quan era viuda i amb dues filles, Girgolaina i Murgulina. Ells n'havien tinguda una altra, Abella, rossa de cabells i nacrada de pell.

Les germanastres no eren, ni de bon tros, tan boniquetes com Abella, i conforme anaven creixent li agafaren una gran gelosia.

Una vegada, quan ja Abella havia complit els quinze anys, a Jaumet li va eixir dins la mateixa vila de Banyeres un competidor fort, que instal·là una botiga de robes davant mateix del seu comerç. . ."





sideBar2