divendres, 25 de maig del 2012

FA MOLT DE TEMPS EN UNA GALÀXIA MOLT, MOLT LLUNYANA....



....I fa 35 anys ací en la terra va naixer de la ma del guionista, director y productor George Lucas la saga cinematogràfica de Star Wars amb l'estrena de la  pel·lícula La Guerra de les Galàxies el 25 de maig de 1977. A ella li van seguir L'Imperi contraataca i El retorn del Jedi. Més de dos dècades després de l'estrena de la cinta original, va continuar amb una segona trilogia de precoles, L'amenaça fantasma, L'atac dels Clons i La venjança dels Sith.

Les pel·lícules de Star Wars estan situades en una galàxia molt llunyana, on durant segles ha existit un cruent enfrontament entre els Jedi, els que advoquen per l'orde i la justícia en la República Galàctica, i els Sith, una secta de sers que utilitzen el costat fosc de la Força en el seu intent per apoderar-se del domini galàctic.

Per recomanació de Steven Spielberg, George Lucas va encarregar la música de la banda sonora al compositor John Williams, que va dirigir a l'Orquestra Simfònica de Londres per a gravar-la. L'any 2005, l'American Film Institute va reconéixer a la banda sonora de L'Imperi Contraataca com la música cinematogràfica més memorable de tots els temps.

Que la força t'acompanye.  


Deixe un podcast del programa Ser Historia de la Cadena Ser dirigit i presentat per Nacho Ares acompanyat de Rubén González en un programa homenatge a la saga.

                                
                                                Punxa damunt per escoltar el podcast

sideBar2