dissabte, 15 de febrer de 2014

LA MUSICA QUE M'AGRADA: B.S.O. DJANGO

Fara cosa d'un any vaig tindre l'encert de vore l'ultima pel·licula de Tarantino, “Django”. Per al que no la vist, es tracta d'un Western, que parla de l'esclavitut i dels mandingos. El film te la marca del seu director per la violència que envolta tota la peli, però un altre fet important es la seua banda sonora que es el que jo volia resaltar. En aquesta ocasió ha aprofitat per a construir la B.S., peces d'altres pel·licules, de grans compositors com Ennio Morricone, Jerry Goldsmith o Luis Bacalov. Les pel·lis d'aquest director, per lo menys els que jo he vist, “Abierto hasta el amanecer”, “Pulp fiction” i “Django”, destaquen per la seua musica o per alguna peça que te les fa recordar. 

En la primera, hi ha un ball que es marca Shalma Hayek al so de “After dark” de Tito & Tarantula que es per a recordar tota la vida. Que, no la  habeu  vist?, doncs ja esteu tardant, perque no te desperdici i se t'ericen tots els pels del cos. Fins el mateix Tarantino que apareix en la pel·licula queda anonadat i emborraxat de les contorsions de la diva fins al pun de beure dels mateixos peus de la xica. 

En la segona son la parella John Travolta i Uma Thurman els que es marquen un twist, clasic del que se'n recordem tots per la forma en què fiquen els dits, en forma de ‘V' tombada recorregen horizontalment la cara. 

En la tercera en va sorprendre la selecció de peces del spaghetti western i de compositors tan importants com els que vos he enumerat avans. La veritat es que escoltant aquesta musica pareix que estiga sentat a la butaca del vell cine de “EL PATRONATO”, menjan roses i begen-me una llimonada, com sembla que feiem molts  nens i nenes a l'inici dels anys 70. Açi vos deixe en una obra del mestre Jerry Goldsmith, anomenada 'Nicaragua' per que la disfruteu.


0
Ja en dieu alguna cosa i si no fins al proxim "LMQMA".

Per a gustos, colors i aquesta és la música que a mi m'agrada.Fitxa de la pel·lícula
sideBar2