dijous, 26 d’agost del 2010

JA TOCAVA


La veritat és que ja tocava, uns anys per coincidència amb les nostres festes i altres per peresa, havia anat deixant de costat la visita al veí pobre de El Camp de Mirra per assistir a la representació del tractat d'Almisrà. La veritat siga dita que animat pel meu propi pare, pel meu amic Manolo i donat que les festes del nostre poble ja havien tocat fi, era el moment de fer l'escapada i presenciar en directe la representació. 
 
En la portada de l'església Parroquial els veïns del poble recreen des de fa 34 anys la que, possiblement, siga l'única mostra de teatre històric en tot el territori valencià. En versió literària de Salvador Doménech LLorens, podem asistir a l'històric pacte entre el Rei Jaume I d'Aragó i l'infant Alfons de Castella (que més tard seran sogre i gendre) al mateix temps que transporten i fan reviure al públic assistent als dies anteriors de negociacions fins arribar al 26 de març de 1244, que era dissabte, dia de la firma del pacte que va establir les primeres fronteres meridionals del Regne de València. 
 
Ara puc dir que, de vegades, no fa falta anar tant llun per a vore bones coses, ben a prop de casa en tenim un bon exemple en esta senzilla però ben cuidada i molt digna posada en escena, que ja volguérem nosaltres per al Cant dels Angelets. Gràcies al grapat de gent particular i associacions que posen tots els seus millors esforços cada any per poder representar EL TRACTAT D'ALMISRÀ. 
 
La meua més sincera enhorabona al Patronat del Tractat d'Almisrà. 
 
sideBar2