diumenge, 22 de juny de 2014

ALADINS, AL PAS!!!

Quantes vegades havíem parlat en els nostres encontres, els uns més en broma i els altres més seriosament, que havent-hi dos músics en l'esquadra, com podia ser que no tinguérem cap marxa ni pasdoble dedicats. Ara ho tenim tot, marxa i pasdoble. L'any 2007, l'any de la Capitania, Daniel ens va sorprendre a tots amb una fantàstica marxa mora, Aladins, premi Euterpe 2010 a la millor composició per a la festa de Moros i Cristians. Aquest any és Marcos el que ens dedica un pasdoble, que vam tindre l'oportunitat d'acompanyar-lo a escoltar per primera vegada el divendres 6 de juny de 2014, en un assaig de la Societat Unió Musical a la ciutat d'Alberic. 


Recorde com estava quiet al seu lloc, preparant la gravadora, dins d'aquell cine reutilitzat per a l'ocasió com a lloc d'assaig. Davant de la banda el seu amic, company de la seua estimada banda i mestre. Un somriure de satisfacció endevinava una persona feliç, quan la banda va començar a interpretar els primers compassos, embadalit, escoltant aquells sons que ell havia imaginat, una i altra vegada, en la seu cap. Es va acomodar a la cadira i crec que el seu cos era un formigueig continu des de la punta dels dits dels peus fins al llargs cabells del seu nou 'look'. Va assaborir cada segon de la interpretació per a poder gaudir-la en tota la seua plenitud. Al finalitzar, Daniel el va cridar per presentar-lo als músics i ell va pujar a l'escenari on els va donar unes indicacions del que havia volgut representar amb la peça, tot amb la naturalitat amb què Marcos ens té acostumats.


Ahir, dia 21 de juny de 2014, amb la magnífica interpretació de la Societat Unió Musical d'Alberic, dirigida per Daniel, que va cedir la batuta a Marcos, l’autor, perquè dirigira la seua composició, la qual cosa ens va alegrar a tots, es va presentar oficialment al món de la festa, Aladins, al pas!!!, el nostre pasdoble, que ens ha dedicat el nostre AMIC. Davant de la seua família i dels amics que l'hem acompanyat, hem pogut gaudir d'uns moments emotius per la satisfacció que representa escoltar aquestos sons, fets des dels records d’aquell xiquet que estant en casa del seu iaio, en el Delme, escoltava les bandes passar, i al qual son pare portarva a les dianes. Records de major, que en els moments de nostàlgia, en els seus viatges per l'Àfrica, el feien agafar llapis i paper per ficar música a les vivències de les nits de paelles, dels viatges per trobar els vestits de negre, dels banys on algú es llançava de 'cadàver', dels esmorzars de saladura, de les excursions a 'RITA' i de tantes i tants moments que hem tingut la sort de poder compartir. 


Gràcies pel que heu fet, per la música que ens heu regalat, pels sons que, a partir de hui ens acompanyaran en les properes desfilades que ens queden per fer. Gràcies en plural perquè Marcos l’ha escrit i perquè Daniel ha fet possible que el puguem escoltar.

I recordeu que per a gustos colors i aquesta és la musica que a nosaltres ens agrada. AVANT ALADINS, AVANT!

sideBar2