dimarts, 18 de novembre del 2014

LA MUSICA QUE M'AGRADA: LOS SECRETOS

Aquesta setmana es el trist aniversari de la mort d'Enrique Urquijo, membre fundaor de 'Los Secretos'. Va morir el 17 de novembre de 1999, aquest any, per tant seran 15 els anys que este cantant ens ha deixat. Sutpose que tots sabreu alguna canço d'ell, però si la memòria ja vos fa alguna que altra pasaeta, vos ho recordare. Se'n recordeu de 'Dejame' o 'Sobre un vidrio mojado', bo doncs estes son dos de les seues peces mes cantades. De fet en estiu quan estem en la comparsa i ens fiquen la disco-mobil les escoltem.

Jo vaig començar a saber d'ells quan estava estudian, quan era mes jotve clar, i en van engantxar enseguida. A mes a mes quant vaig anar a Alacant a estudiar, Informàtica, els meus cosins tenien un disc del grup i quan en quedava sols en casa mel ficava a tot volum per escoltar-los be.

A mi en semblava un grup prou 'ñoño', perque les lletres de les cançons, semblaven molt tendres. Hui en dia s'ha convertit en un grup de 'CULTE'. Fa uns anys el seu german i component del grup Alvaro, junt amb la resta del grup van fer una serie de concerts per tot arreu, com a homenatge d'Enrique.

Ara, com a consequencia de l'aniversari, van a fer-se uns concerts a Madrid, on altres cantants ficaran veu a les seues cançons.Ells son els que van iniciar la 'MOVIDA MADRILEÑA', en els inicis dels anys huitanta, i tot va començar en un concert que van celebrar a Madrid,  per a un amic i company de grup que va morir, Jose Enrique Cano 'Canito'.

El grup inicialment es deia 'TOS' i estava format pels germans Urquijo (Javier, Alvaro i Enrique) i per 'Canito'. Despres de la mort del seu amic van camviar el nom per dir-se 'Los SECRETOS'. Vos deixe en una de les dos peces que avans vos he esmentat, 'Sobre un vidrio mojado', per que recordeu un poc els vostres anys de joventut i a Enrique, el de 'Los Secretos', i recordeu que per a gustos colors i aquesta es la musica que a mi m'agrada.

Ja en dieu alguna cosa i si no fins al proxim "LMQMA".



Per a gustos, colors i aquesta és la música que a mi m'agrada.

sideBar2