dimecres, 23 de desembre del 2015

NADAL 2015

Nadal és un terme d'origen llatí que significa naixement, i dóna nom a la festa que es realitza amb motiu de l'arribada de Jesús de Natzaret. També s'utilitza per a fer referència al dia en què es celebra, bé siga el 25 de desembre en les esglésies catòliques, anglicanes, ortodoxa romanesa i algunes protestants o el 7 de gener per a les esglésies ortodoxes que no van adoptar el calendari gregorià.

També els historiadors estan dividits, mentres uns creuen que la verdadera nativitat va tindre lloc entre els mesos de setembre i octubre, altres pensen que és mes encertada entre abril i maig, en el que de veritat pareixen estar més d'acord és que el naixement no es va produir un 25 de desembre en Betlem. Esta teoria entre altres coses es basa en qüestions geogràfiques, a l'hemisferi nord el mes de desembre coincidix amb l'hivern, la qual cosa posa en dubte que els pastors hagen estat a l'aire lliure o que el cel d'eixa nit haja sigut estrelat, segons els fets narrats en els textos bíblics. De totes maneres, es creu que la raó per la que va ser estipulada per l'Església Catòlica l'any 350 a través del Papa Juli I va ser fer-la coincidir amb els ritus pel solstici d'hivern i així facilitar l'acceptació del cristianisme entre els pagans. De fet, existien importants festejos que es realitzaven al voltant del 25 de desembre abans del naixement de Crist com el Cápac Raymi dels Inques, El Huitzilopochtli dels Asteques o el Natalis Solis Invicti dels romans.

Siga en una data o siga en un altra el que és ben cert és que els Aladins volem aprofitar l'avinentesa per compartir el nostre desig de felicitat, perquè passeu un bon Nadal amb la companyia de les persones que més estimeu i que els reis vos siguen propicis i vinguen carregats de noves il·lusions i esperances per al nou any 2016.


0
Les Pel·lícules que no deuràs de deixar de veure en Nadal.

sideBar2