dijous, 28 de març del 2019

"EIXIR DE NEGRES"


Diuen que no hi han dos sense tres, doncs bé…, va la tercera. Enguany es farà realitat una il·lusió que començà a agafar forma quant decidirem dur endavant una empresa, una empresa difícil, malgrat la crisi de components que estem travessant l’esquadra en els últims anys. Doncs hem passat d’un extrem a l’altre, de veure-se-les negres per a eixir, a eixir de negres.


Encara que l’expressió “eixir de negre”, resulte mal-sonant i èticament no siga la millor forma d’expressar-ho, si que és una expressió molt arrelada al món de la festa moro-cristiana, i concretament a les nostres festes, ja que des de el passat segle, a les nostres festes, desfilen a l’entrada esquadres de negre amb la corresponent evolució en quant a vestits, pintura, calçat i accessoris que han anat evolucionant al igual que ha anat evolucionant l’industria, la moda, les tendències,…

Tan sols fullejar els programes de festes per a donar-se'n i en especial on més es reflecteix és en les esquadres de negre. Res a vorer aquelles primeres esquadres de negres dels anys 60, on les teles, pintures i accessoris han evolucionat de tal manera creant fins i tot un teixit industrial del món de la festa moro-cristiana, on dissenyadors, confeccionistes, maquilladors, etc. van any rere any innovant, però, respectant sempre el patró d’aquell natiu de les selves africanes.


Però, era l’any perfecte per dur endavant aquesta empresa, l’any de la cinquena Capitania Saudita, i com no, teníem que ser partícips d’aquest gran esdeveniment per a la nostra comparsa, aportant el nostre granet d’arena per tal d’engrandir i donar un valor afegit a eixe espectacle que es vorà plasmat als carres d’Ontinyent el dia de l’entrada, a més a més, desfilant al compàs dels acords de la marxa mora “Aladins” interpretats per la Societat Unió Musical d’Alberic, guanyadora del primer premi a la Secció d’Honor del Certamen de Bandes Ciutat de València al 2017 i de la que és director el nostre amic i company d’esquadra Daniel, tot un luxe. 


En fí, un any més de festa, una capitania més, una desfilada de negres més….. Doncs, anem omplin eixes pàgines de la nostra vida festera i com no, deixant constància a la nostra bitàcola que a la fí serà el ressort de la nostra vida moro-cristiniana i que enguany també estem de celebració perquè el nostre blog compleix 10 anys. Felicitacions. 


sideBar2