dilluns, 21 de maig del 2018

LA PASQUA GRANADA

El dia de Pasqua Granada o Pentecosta és una celebració primaveral que prové i incorpora cerimònies d’antics cultes agraris relacionats amb la granada dels cereals dels camps i la fructificació de les plantes. En el context del Cristianisme, la festa commemora la baixada de l’Esperit Sant sobre els apòstols.

La data de celebració de la Pasqua Granada és variable i depèn del dia en què s’escau la Pasqua Florida, que sempre coincideix amb la primera lluna plena de Primavera. La festa se celebra quaranta-nou dies després del dilluns de Pasqua Florida (o el que és el mateix, el dia 50 després de la celebració del diumenge de la primera Pasqua). Per això, la festa s’anomena popularment "Segona Pasqua".

La festa també és coneguda per "Pentecosta" pel fet de celebrar-se cinquanta dies després del dia de Pasqua. La paraula Pentecosta o Pentacosta prové del llatí pentecostes, que en llatí significa literalment “cinquantena” i en grec pentecosté “el dia que fa cinquanta”. De fet, també la festa també es coneix amb el nom de Cinquagesma o Cincogema.

Se celebrava en dos dies, diumenge i dilluns, i en algunes poblacions arreu d'Europa el dilluns encara és festa local, un dia no laborable.



També suggerisc i si vols pots llegir més sobre la influència carolíngia:


sideBar2